kristof


Is de Schuer te duur? by kristof
4 maart 08, 18:06
Filed under: actueel, trips | Tags: , , , , ,

festivalbier

Gisteren, zo rond de pauze, mocht ene Herman Schuermans het Pop-Poll podium betreden om alweer de trofee van beste popconcert af te halen.Terecht. Rock Werchter rockt zeer degelijk.

Toch was ik bij de eersten om een vette “BOE!” in zijn richting te slingeren. Ik hoorde immers vorige week dat de bierprijs er deze zomer stijgt naar €2,50. Honderd frank, meneer. Schandalig! Afzetter! Ocharme de student! … Het zijn maar enkele indrukken die spontaan bij mij opkomen.

Maar heb ik wel gelijk? Is Rock Werchter duur? Of moeten we respect hebben voor ons Vlaams festival ‘op Champions League-niveau’ (dixit H.S.)? Geen RW voor mijn zus. Te duur.
Graag uw mening.

De feiten ter info:
– Dagticket: 75 euro
– Combiticket voor 4 dagen: 165 euro
– campingticket: 17 euro
– pintje: 2,50 euro (of 2,25 in vvk)
– stuk pizza: 5 euro
– vervoer trein/bus: gratis
– doucheke: 2 euro

Advertenties

8 reacties so far
Plaats een reactie

’t is niet da da alleen een beslissing is van Herman Schuermans eh, van die pinten. Kvond het nogal belachelijk da iedereen daar zo op stond te roepen, den helft ervan drinkt waarschijnlijk zelfs amper pinten op werchter of gaat zelfs nie.

en ja ’t is duur, maar pukkelpop is voor 3 dagen ook iets van een 135 euro, lowlands in Holland is ook iets van een 150 euro.. en da is ook 3 dagen.

Reactie door Britt

(en als ge persee een goeikoop festival wilt moet ge maar naar Dour gaan ;-))

Reactie door Britt

Schuermans vertegenwoordigt wel de groep mensen (algemeen bestuur RW) die het beslisten.
Maar je andere argumenten houden wel steek. Het is inderdaad overal duurder aan het worden. (behalve bij de GladiOlen, haha!)

Reactie door kristof

Eerst en vooral, de Schuer is geen vrijwilliger. Live Nation is een wereldwijd bedrijf dat winst moet maken, veel winst.

Maar… als je de prijzen van Werchter vergelijkt met festivals met een gelijkaardige (MEGA-)affiche (zijnde Glastonburry, Leeds, Rock Am Ring) en dus niet met iets minder grotere festivals (Roskilde staat qua grote namen eigenlijk dichter bij Dour en Pukkelpop) dan is Rock Werchter eigenlijk best wel nog goedkoop. En een pint kost inderdaad 2,50… maar als je ze op voorhand koopt dan kan je – als je het goed bekijkt en niet solo slim doet – ze kopen aan 2,10.

Reactie door Robin

Allereerst: groot gelijk dat Live Nation winst wil en moet maken om te blijven verderboeren.

Maar: enerzijds eerst in de pers verkondigen dat de ticketprijs “maar” 5 euro gaat stijgen, en dan de pinten 50 cent opslaan is gewoon flauw. En ja, ge kunt op voorhand iets goedkoper bestellen en ja, ge kunt bekerkes rapen en ja, ge moèt geen pinten drinken. Allemaal no problem, maar blaas dan niet van de toren en beledigt de mensen niet(“champions league voor een bende ondankbaren”, “kleinburgerlijk rond de kerktoren draaiend vlaanderen”) en haalt er zeker de politiek (“wacht maar tot ge in Tjetjevië zit, alle prijzen zullen nog stijgen”) niet bij.

Maar nog eens: met winst willen maken is nikske mis hé, maar wees dan gewoon eerlijk en geef dat dan simpelweg toe.

Reactie door Raf

Het is vrij simpel he: Schuermans vraagt zoveel hij wil en er zijn 100 000 mensen die willen betalen en consumeren. Niemand verplicht je om naar Werchter te gaan, maar voor sommigen is naar TW gaan een soort misplaatste jaarlijkse processie geworden.

Als je het te duur vind ga dan gewoon niet. Je weet toch dat een organisatie als Live Nation een onpersoonlijke multinational is die winst op alles tracht te maken.

Reactie door secretlybelgian

[…] hoop dat ik binnen een paar weken nog eens kan bloggen over deze koning van de Vlaamse festivals. En dat ik dan kan melden dat hij naast zijn […]

Pingback door Schuermans - The sequel « kristof

[…] Om te beginnen moet ik mij even verantwoorden. De voorbije maanden was ik in blogland immers één van de koplopers om ‘af te geven‘ op de Schuer, I […]

Pingback door Werchter-kermis #1: Dan toch? « kristof
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: