kristof


Géén stoute kinderen! by kristof
19 november 07, 17:42
Filed under: crap, media | Tags: , , , ,

Sinterklaas in Antwerpen 2007

“Er zijn dit jaar géén stoute kinderen.” klonk het plechtig vanuit een openstaand stadhuisraam in Antwerpen, zaterdag. De gevleugelde woorden kwamen uit de mond van Sinterklaas. Een opluchting.  

Op Ketnet was te volgen hoe de Heilige Man voet op de Scheldekaaien zette. Dat jaarlijks terugkerende liveverslag is echt geweldige televisie. (Ik zou er niet van schrikken als Hugo Matthysen en/of Jan Eelen er voor iets tussenzitten…)  

Als betrof het een huwelijk dan wel begrafenis van een royal, werd het geheel professioneel van commentaar voorzien door Professor Van den Uytlegh. Zo kwamen we te weten dat Sint Nicolaas in het seizoen 1435 – 1436 in de spits stond bij FC Sevilla en dat hij aanwezig was bij de eerste steenlegging van de kathedraal van Antwerpen in 1200. Van den Uytlegh (doctor in de sintologie) wist ook te vertellen dat het langeafstandswuiven, dat de sint zo goed beheerst, een echte gave is.  

De kindervriend kwam niet alleen. Natuurlijk was er Zwarte Piet, die we goed kennen van ‘Dag Sinterklaas’. Maar ook Ramòn Iglesias kwam mee. Hij brengt het paard van de sint over land naar België en is liefhebber van de mama’s. Bueno! Ook Conchita was erbij. Deze Spaanse schone is de huishoudster van Sinterklaas. Ze kent alles over rode en witte was en het klaarmaken van spruitjes. (Professor Van den Uytlegh is een beetje verliefd op haar…)Dit hele gezelschap werd veilig overgevaren door het kapiteinsduo Vanderscheepen – Paelinck. Twee zeebonken met licht homoseksuele trekjes.  

En tot slot was ook burgemeester Janssens present op de rode loper. De sint informeerde bij hem of hij nog van plan was om daken te laten maken zoals dat van het nieuwe justitiepaleis. Dat is namelijk férm paard-onvriendelijk!

  

Foto’s Ketnet en GvA.

 

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: